STRANKA MIRELE HOLY: Tko je sve u Dubrovniku 'zagrizao' Orah?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Grljević Nikša Grljević
Dubrovački ogranak stranke Održivi razvoj Hrvatske (Orah) predstavio je svoje kanidate s kojima izlaze na predstojeće prijevremene izbore u Gradu Dubrovniku danas u zgradi Atlant centra u Gružu.  Ovom prilikom predstavljeni su kandidati ove stranke, ali i temeljne programske odrednice ove nove političke organizacije u Dubrovniku. 

Tako je istaknuto kako se Orah zalaže da se zadrugarstvu, radničkom dioničarstvu i socijalnom poduzetništvu (oblici ekonomske demokracije) omoguće jednaki uvjeti za razvoj kao tvrtkama i obrtima, kao i da sve troškove gradske vlasti treba objaviti na webu do zadnjeg detalja, do zadnjeg računa. Ukoliko je gradonačelnik kupio službenom karticom parfem za svoju ženu, građani Dubrovnika to imaju pravo vidjeti i znati. Transparentno objavljivanje svih financijskih podataka i transakcija najbolja je metoda za prevenciju ili barem ublažavanje korupcije.

Također Orah planira i povećati optvorenost i informatiziranost gradse uprave, zalagati se za poticanje 'zelene gradnje', te kroz projekte održivog razvoja otvoriti nova radna mjesta. 

Orah je biračima ponudio i prometna rješenja poput implementacije što više multi modularnog električnog javnog prijevoza, besplatan parking za električna vozila i hibride, dislokacija autobusnog kolodvora, premještanje prometa iza zgrade Gimnazije na Pločama i implementacija modernih urbanih prometnih rješenja na kontaktna područja stare gradske jezgre. 

Nositelj liste: TOMAŽ JURIŠIĆ, prof.

Kandidatkinje/kandidati:

  1. TOMAŽ JURIŠIĆ
  2. NIKOLINA VISKOVIĆ KADIJEVIĆ
  3. VLAHO ALAMAT
  4. IVANA FRANCESCHI
  5. IGOR JURIŠIĆ
  6. MARIA MAJKOVICA JAKOBOVIĆ
  7. MARIO HAJDARHODŽIĆ
  8. IVANA ŠAPRO-HVAR
  9. LEO BAUTOVIĆ
  10. ANITA BANOVIĆ KALINIĆ
  11. MAROJE BARČOT
  12. ANA ALAMAT
  13. ALEN SIVAC
  14. IRENA KNEŽEVIĆ
  15. DENIS DILBEROVIĆ
  16. MONIKA JUKIĆ
  17. DANIJEL OBROVAC
  18. ROMANA SIVAC
  19. SRĐAN GOLUBOVIĆ
  20. SNJEŽANA PERVAN
  21. PETAR OBROVAC
  22. TINA VISKOVIĆ
  23. ADNAN ZEKIĆ
  24. SANDRA MALJIŠEVIĆ
  25. PERO JOVIĆ

Popularni Članci