Klapa sv. Juraj okupila mnogobrojne Brgaćane ispred crkve sv. Ane

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: lk
Koncertom klape Hrvatske ratne mornarice 'Sv. Juraj' na Brgatu svečano je otvorena proslava 100. obljetnice izgradnje nove župne crkve sv. Ane. Povodom 100. obljetnice dubrovački biskup mons. Mate Uzinić danas će na blagdan sv. Ane predvoditi euharistijsko slavlje i tom prilikom blagosloviti mozaik sv. Ane kao i Gospin kip. Proslava će završiti u Donjem Brgatu u večernjim satima kada će nastupiti popularni splitski pjevač Joško Čagalj – Jole.

Svečano otvorenje izazvalo je veliki interes samih Brgaćana i  Župljana, ali i ljudi iz Grada.  Kao što je poznato,  za blagdan sv. Ane Brgaćani se tradicionalno dugo pripremaju, kako bi sve prošlo u najboljem redu. Podijele se zadaci koje svi mještani Gornjeg i Donjeg Brgata rado odrađuju u duhu tradicije. 

 'Oni koji nisu bili u Vatikanu, nema veze, mogu doći na Brgat i  doživjeti tu atmosferu,' rekao je župnik don Robert Ćibarić, ponosan i neizmjerno zaslužan za sve novosti koje je crkva doživjela posljednjih godina kako bi dostojno uplovila u novo stoljeće postojanja. 

Popularni Članci