Tripartitni sporazum o garaži ide na Gradsko vijeće, s 40 milijuna kuna rješavaju se daljnji prijepori

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NK
Nakon što je prije dva tjedna održan sastanak s predstavnicima Privredne banke Zagreb, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić danas je u Zagrebu na temu javne garaže na Ilijinoj glavici razgovarao s predstavnicima Midia grupe.

Zaključeno je da će se na iduću sjednicu Gradskog vijeća, uz Prijedlog proračuna za 2015. godinu, uputiti i prijedlog tripartitnog sporazuma. 

Sporazumom se uz jednokratnu uplatu Grada Dubrovnika u iznosu od 40 milijuna kuna jamči rješavanje financijske dubioze bez ikakvih daljnjih potraživanja od strane Midia grupe ili PBZ-a. Takav sporazum predviđa i pokrivanje svih dugovanja prema Gradu Dubrovniku i tvrtki Sanitat koja iznose 8,2 milijuna kuna.

Dogovoreno je i kako će se raspisati natječaj za gradnju poslovnog centra na Javnoj garaži, a sukladno lokacijskoj dozvoli. Gradnja poslovnog centra značila bi i nove prihode za gradski proračun.

Podsjetimo, osiguranjem iznosa od 40 milijuna kuna Grad bi izbjegao rizik u potpunosti neizvjesnog ishoda arbitraže, a kojom bi se ukupno dugovanje moglo popeti i na 261 milijun kuna.

Popularni Članci