Blogerica otkrila tko je kriv za 'najneljubazniju osobu' u turističkoj industriji

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Brooke Saward, Facebook
Nakon što smo objavili kritike 23-godišnje blogerice Brooke Saward na neljubaznost djelatnica neimenovanog 'turističkog centra', koji se prema njenom opisu nalazi 'desno nakon ulaza u povijesnu jezgru' kontaktirali smo autoricu za više informacija.

-'Turistički centar o kojem sam pisala nalazi se na desnoj strani čim uđete u povijesnu jezgru. Tri su devojke bile tamo, a jedna od njih, plavuša, je bila vrlo neugodna i zapravo napadački bezobrazna. Mislim da joj ime počinje sa 'A', ako se dobro sjećam. Ja sam joj dala do znanja da sam novinarka i da ću pisati o tom iskustvu. No, i dalje nije promijenila ponašanje. I dalje je bila bezobrazna', rekla je za Dubrovački dnevnik blogerica Brooke Saward. Kaže kako je to napisala da bi 'spasila' druge turiste od neugodnog iskustva. Otkriveno je kao se radi o privatnoj turističkoj agenciji. 

-'Turistička zajednica grada Dubrovnika nema Turistički informativni centar u staroj gradskoj jezgri. Naš TIC se nalazi na Brsaljama. Provjerili smo tko je spomenuti dan radio u našem TIC-u na Pilama, te znamo da je riječ o muškom kolegi, što je dokaz da spomenuta blogerica nije doživjela neugodnosti u našem TIC-u', reagirali su promptno iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika. 

Štefica Curić Lenert, voditeljica turističkih informacija pri Turističkoj zajendici Grada Dubrovnika navodi kako se brojne suvenirnice i turističke agencije unutar povijesne jezgre reklamiraju kao turistički informacijski centri, a ne zapošljavaju stručno osoblje za pružanje takvih usluga. Kaže i kako je ured TZGD-a nerijetko dobijao usmene i pismene prizužbe gostiju na neljubaznost osoblja pojedinih objekata. -'Djelomično je i kriv zakon jer nije definirao tko smije imati naziv turističkog informatora.'

Iz TZGD-a tvrde kako ovo nije praksa turističkih djelatnika, jer je većina njih svijesna da svi želimo zadovoljne goste koji će se u Grad vraćati ili ga preporučiti svojim prijateljima ili rodbini. Navode i kako je anketa o zadovoljstvu elementima turističke ponude na području grada Dubrovnika, koju su proveli tijekom ljetnih mjeseci proše godine, pokazala da su gosti iznimno zadovoljni kvalitetom usluga na području Grada Dubrovnika, uključujući i turističke informacije u destinaciji.

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik danas je prenio kritike blogerice Brooke Saward koja je na svom blogu World of Wanderlust pisala o neugodnom iskustvu koje je doživjela u Dubrovniku, a zasluge za to pripisala je bezobraznim djevojkama u neimenovanom turističkom centru. 

-'Moje negativno iskustvo obilježio je susret s najneljubaznijom osobom u turističkoj industriji koju sam do sada upoznala. Neljubaznost je jedno, a ova djevojka je zbilja bila nešto posebno. Kada smo stigli u povijesnu jezgru ušli smo u 'turistički centar' da bismo dobili par informacija i isplanirali dan. Tamo smo naletili na agresivno pleme od tri djevojke. Jedna od njih izdvajala se po bezobraznosti i nije mogla biti veća 'kučka' i da se trudila. Nakon pet minuta nepotrebno grubog nastupa otišli smo bez ijedne valjanje informacije, bez ideje što nam je raditi. Grozna prva impresija', opisala je neugodno iskustvo.

Popularni Članci