U Župi dubrovačkoj eksplozija u trafostanici, na dubrovačkom području 20-ak intervencija

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Boris Bašić
Zbog snažnog grmljavinskog nevremena koje je pogodilo dubrovačko područje, vatrogasci imaju pune ruke posla. 

Kako saznaje Dubrovački dnevnik, dogodila se eksplozija u trafostanici u Župi dubrovačkoj, a zahvaljujući brzoj intervenciji DVD Župa dubrovačka požar je ugašen u roku od pola sata. Na teren je izašlo troje vatrogasaca, a uzrok požara je udar groma. 

Osim toga, pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci na terenu bili su zbog ispumpavanja vode. Do 19.30 sati imali su ukupno 18 intervencija. 

'Danas od 16:20 zbog nevremena i velike količine oborina imali smo 18 intervencija. Najviše njih se odnosilo na ispumpavanje vode iz poplavljenih podruma, poslovnih prostora, suterena, stanova, uklanjanje blokiranih vozila s ceste, pilanje srušenih stabala. Najugroženija područja su bila Kantafig, Šipčine, Obala Stjepana Radića, Lapadska obala i dio Mokošice te Zaton,' priopćili su dubrovački vatrogasci te dodali kako su intervenirali JVP Dubrovacki vatrogasci, DVD Rijeka dubrovačka  i DVD Zaton, s ukupno 30 vatrogasaca  i 10 vozila.

Na terenu su bili i naši Storm Chasers Dubrovnik, a sjajnu fotografiju udara groma u Most Dubrovnik fotografirao je Boris Bašić. 

Popularni Članci