Uvode se kućice s hranom i pićem, a vjerojatno i umjetni snijeg te veliko klizalište

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Ove zime svi građani i posjetitelji moći će uživati u bogatom sadržaju koji će se naći na Stradunu.

Kako je za Dubrovački dnevnik izjavio zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, program će trajati od 1. prosinca do 10. siječnja. Grad Dubrovnik kupit će kućice koje će biti postavljene na Pilama i na području između Katedrale i Orlandovog stupa za koje će biti raspisan natječaj, a na kojima bi ugostitelji prodavali hranu i piće.

'Riječ je o šest kućica, od kojih će dvije biti smještene na Pilama, a četiri ispred Gradske kavane na kojima će se prodavati kuhano vino, kobasice i slično. Svo vrijeme svirat će božićne pjesme, radi se o diskretnoj glazbi koja će stvoriti poseban božićni ugođaj,' kazao je Raguž te dodao kako je prvotna ideja bila da se kućice nalaze na samom Stradunu za što nije dobivena suglasnost konzervatora.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika, u Gradu će se vjerojatno naći i sniježni topovi s umjetnim snijegom, a razmišlja se i o velikom klizalištu koje bi trebalo biti postavljeno pored velike Onofrijeve fontane.

Tradicionalno, u Gradu će se naći i veliki šator koji se postavlja u blizini caffe bara Cele, a planiraju se i sadržaji za najmlađe.

Raguž je najavio kako će i po pitanju osvjetljenja Grad zasjati u dosad neviđenom izdanju.

'Što se tiče osvjetljenja, tu uistinu možete očekivati svašta. Po prvi put osvijetlit će se veliki most i sve će biti poprilično drugačije i izgledati bolje no prethodnih godina, a sve to učinit ćemo u suradnji s Vrtlarom i Komunalnim odjelom Grada Dubrovnika, ' dodao je Raguž te dodao kako se radi na tome da Dubrovnik tijekom cijele godine ima svoje sadržaje, jer nakon Ljetnih, stižu i Zimske igre.

Popularni Članci