VELIKA ČAST Pijanistica Ivana Marija Vidović bila dio uglednog stručnog žirija u Francuskoj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Privatni album
U Proteklom je tjednu dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović bila članicom uglednog stručnog žirija Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul Trois-Châteaux. 

Vidović se našla u žiriju uz bok maestra Marc Moncusìja iz Barcelone, pijanistice Sabrine Dente iz Italije, pijanista i orguljaša Christopha Ewersa iz Njemačke te pijaniste i dirigenta Pierre-Laurenta Boucharlata iz Francuske. Nizale su se tijekom cijeloga tjedna i odlične i briljantne interpretacije u kategoriji Mastersa, a u jednom danu komisija je preslušala i JuniorseTinejdžere te one koji su u kategoriji 'Challengers'.

Najteža zadaća bila je u samom finalu kad su se na pozornici uz Orkestar Amplitude iz Pariza našle tri sjajne japanske pijanistice koje su svaka na svoj vrhunski način interpretirale Klavirske koncerte E.Griega, F.Chopina (broj 1 u e- molu) te Treći koncert L.van Beethovena.

Žiri je na kraju odabrao interpretaciju Klavirskog koncerta Edwarda Griega u a molu te s time odabrao i pobjednicu među trima zvijezdama, dvadesetčetverogodišnju Shion Otu.

Druga nagrada pripala je vrhunskoj i sublimnoj izvedbi Prvog koncerta u e molu za Klavir i orkestar F.Chopina Nagino Maruyama (25.) a interpretacija Beethovenovog Trećeg koncerta pripala je Saya Oti (30.) za treće mjesto.

U drevnom gradiću koji seže u doba Rimskog carstva s ostacima na Tri dvorca (Trikastium) orile su se klavirske delicije a Vidović je postala prva dubrovačka i hrvatska pijanistica koja je imala čast odlučivanja pobjednica koje su tek na početku vjerojatno dobrih karijera i koje će još dugo briljirati i nizati uspjehe diljem svijeta.

Popularni Članci