Jutros isplaćeni prvi umirovljenički dodaci, evo koliko iznose

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Nikša Klečak
- 'Jutros su isplaćeni prvi dodaci na mirovine umirovljenicima čija mirovina iznosi manje od 2200 kuna. Naime, svi umirovljenici čija mirovina iznosi od 1 800 do 2 000 kuna dva puta godišnje će dobivati po 400 kuna, dok će svi oni čija mirovina iznosi od 2 000 do 2 200 kuna dobiti dodatak u iznosu od 300 kuna,' kazao je gradonačelnik Andro Vlahušić na jutrošnjoj konferenciji za novinare održanoj u Maloj vijećnici te podsjetio kako su umirovljenički dodaci jedan od planova koje je spominjao još u svojoj predizbornoj kampanji. 

Pročelnik Miho Katičić je kazao kako je za dodatke Grad Dubrovnik iz svog proračuna izdvojio 407 600 kuna. Osim dodataka koji su osigurani za sve umirovljenike čija mirovina iznosi od 1 800 do 2 200 kuna, tu su još i oni umirovljenici čije mirovine iznose manje od 1 800 kuna, a koji dobivaju dodatke mirovinama u iznosu od 500 kuna. Prema njegovim riječima, Grad Dubrovnik za pogodnosti koje su osigurane dubrovačkim umirovljenicima izdvaja 4 300 000 kuna, što zauzima dva do tri posto proračuna Grada.

 Ovu odluku pozdravio je i Ivo Jadrušić iz HSU-a koji je kazao kako Grad Dubrovnik zasigurno ima najbolji socijalni program u Hrvatskoj.

 - 'Dakle, Grad Dubrovnik je svojim umirovljenicima osigurao dodatke na mirovinu, ali i besplatan prijevoz Liberatsovim autobusima, po čemu je najbolji na nacionalnoj razini. No, to nije samo tako kad su u pitanju umirovljenici, nego i sve socijalno ugrožene skupine. Ovim putem želim zahvaliti i gradonačelniku, i Gradu Dubrovniku na tome,' izjavio je Jadrušić.

Također je dodao kako  je Grad Dubrovnik podržao i financijski potpomogao inicijativu odlaska umirovljenika u lječilište Kalos u Vela Luci.

-'Radilo se o šestodnevnom izletu u kojem je sudjelovalo 40 ljudi. Sudionici su bili izrazito zadovoljni, hvalili su gradonačelnika,' kazao je Jadrušić te dodao kako, iako Grad Dubrovnik ima najbolji program za umirovljenike na nacionalnoj razini, na tome nikako ne treba stati nego treba dodatno poboljšavati situaciju.

 Podsjetimo, u Dubrovniku živi oko 1 200 umirovljenika čije su mirovine niže od 1 800 kuna te 1 125 umirovljenika čije se mirovine kreću od 1 800 do 2 200 kuna.

Popularni Članci