VLAHUŠIĆ O AUTOBUSERIMA: Potrebno je uzimati novac od bogatih, ma što o tome Trgovački sud mislio

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je komentirao najavu Županije kako će organizirati Večera od kandelore koja spada pod identitet Grada Dubrovnika, osvrnuo se i na neizglasavanje Proračuna, ali i političku kampanju koja je u tijeku.

'Naš cilj je projekt koji se tiče Grada socijalne utopije u kojem je sve ono što danas zagovaraju brojne političke stranke ostvareno ili će tek to biti ostvareno. Smatramo kako svaka dubrovačka obitelj treba imati stan ili trajno subvencionirano podstanarstvo bez plaćanja komunalnog doprinosa za prvi stan. Vrlo blizu smo ostvarenju toga, a za to se zalažu i brojne europske zemlje, ali i Živi zid. Također smo u proračunu za 2015. godinu koji nije izglasan predložili da svaka osoba mlađa od 35 godina neovisno o mjesečnim primanjima ima subvenciju od 500 do 1500 kuna na stanarinu, kao i svaka osoba iznad 35 godina koja je siromašna,' izjavio je Vlahušić.

Kako bi se to ostvarilo, kazao je kako je potrebno uzimati novac od bogatih i onih koji imaju, bez obzira što Trgovački sud misli o tome. Na taj način je ujedno i prokomentirao prvostupanjsku presudu Suda koja se tiče autobusera, a protiv koje je najavljena žalba od strane Grada.

'Postoje institucije i agencije koje su već uzele novac od kruzing kompanija zato što uzurpiraju javne površine Grada i otežavaju život. Prošle godine je 20,5 tisuća autobusa došlo na Pile, a taj novac koji su uzele ne žele staviti na račun i dati ga onima kojima taj novac pripada, a to su građani Grada Dubrovnika. Ako novo Gradsko vijeće, gradonačelnik i gradska uprava budu smatrali da im Županija smije uzeti identitet, da ne treba naplaćivati autobuserima zaustavljanje na Pilama, ako će to biti politika HDZ-a, ovaj Grad nće moći ići naprijed,' kazao je Vlahušić te dodao kako ne smiju dopustiti da imovina Grada pripadne privatnicima, jer će se time i sam Proračun značajno smanjiti, zbog čega se neće moći ostvariti veliki broj projekata.

Također je poželio sreću u radu novom povjereniku Niku Pavloviću, kojeg je i sam predložio za kandidata na zamolbu ministra Arsena Bauka.

Popularni Članci