VLAHUŠIĆ SE DRUŽIO SA ZATONJANIMA: Izgradit ćemo dječji vrtić i kanalizaciju, moguće i češće autobusne linije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HNS
Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić i njegovi suradnici posjetili su jučer Zaton gdje su razgovarali s tamošnjim stanovnicima.

Budući zamjenici gradonačelnika Dubrovnika, Tatjana Šimac Bonačić i Željko Raguž tom su prigodom prezentirali dio programa iz svojih resora usmjeren upravo na Zaton, dok je Andro Vlahušić okupljenima iznio što se sve za njih namjerava napraviti nakon što bude ponovno izabran za gradonačelnika, od dovršetka kanalizacije Zatona i Orašca, uređenja Jadranske turističke ceste do Trstenog do izgradnje dječjeg vrtića u Zatonu.

„U Velikom Zatonu do sredine srpnja spojit ćemo izgrađeni dio kanalizacije na pročistač u Orašcu, a nakon što smo na Osojniku otvorili dječji vrtić, isto želimo napraviti i ovdje. Svi uvjeti postoje i čim se završe ovi nepotrebni izbori krećemo u realizaciju tog vitalnog projekta“ najavio je Vlahušić.

Na sastanku su im stanovnici iznijeli razne komunalne probleme, pa su tako zamolili da se uredi put preko Čerjana, natkrije autobusno stajalište i uvedu kontejneri za razvrstani kućni otpad te urede plaže i parkovi, što je Andro Vlahušić obećao učiniti odmah po izborima.

Kako je jedan od ključnih problema dislociranih dijelova Dubrovnika neadekvatna povezanost javnim gradskim prijevozom s užim područjem grada, Vlahušić je najavio uvođenje okretišta u Orašcu gdje će dolaziti svi autobusi iz Dubrovnika, a odakle će potom putnici prema Gornjim selima, Brsečinama i Trstenom ići manjim autobusima ili kombijima, što će rezultirati 3 do 4 puta češćim polascima i dolascima iz užeg središta.

Mještani su ovom prigodom pohvalili Andra Vlahušića za sve napravljeno na cijelom području Dubrovnika, ali i izrazili želju da se u budućnosti više bavi rubnim dijelovima.

„Morali smo krenuti iz centra. Sjetite se kako su izgledali parkovi u Gružu i na Batali do nedavno. A danas imamo primjerene prostore za odmor u samom srcu grada. Sada kada smo sredili najuži dio krećemo prema rubnim dijelovima. Zaton je ulaz u Dubrovnik ali i turističko  mjesto u kojem je više postelja nego stanovnika i kao takav mora biti izlog. Zajedno s vama pobrinut ćemo se da to i ostvarimo“, obećao je žiteljima Zatona i pozvao ih da na listiću u nedjelju zaokruže dva puta broj 5 kako bi već u prvom krugu dobili i gradonačelnika i gradsko vijeće koje želi s njima nastaviti raditi zajedno.

S poštovanjem,

Izborni stožer koalicije HNS-SDP-HSU  

Popularni Članci