ZAVRŠNA KONFERENCIJA HADEZEOVACA: 'Jedini nudimo konkretan program i jasnu viziju, svi ostali samo nude - srušimo HDZ pa ćemo vidjeti što i kako!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Završna konferencija za novinare kandidata HDZ-a X. izborne jedinice Mata Frankovića održana je danas, a uz njega su govorili i predsjednik županijskog HDZ-a Blaž Pezo te župan Nikola Dobroslavić.

„Ova kampanja je bila kratka, ali intenzivna. Želimo se obratiti glasačima, pozvati ih da izađu na izbore. Mislim kako je to važno, kako je to festival demokracije i kako svoju mogućnost trebaju iskoristiti“, kazao je Pezo dodavši kako su ovih dana obišli cijelu županiju i kako su zadovoljni kako su primljeni od strane građana s kojima su razgovarali o tome što im je važno za njihov kraj.

„Osjećamo da je zadovoljstvo obostrano i da se imamo čemu nadati, rezultat s naše strane neće izostati“, kazao je Pezo.  

Dobroslavić je također izrazio zadovoljstvo tijekom kampanje.

Obišli smo cijelu našu županiju, X. izbornu jedinicu, naglasak smo stavili na naše područje. Obišli smo sve jedinice lokalne samouprave, razgovarali s ljudima, prijem je bio vrlo dobar, sa svoje strane smo pokazali koliko cijenimo naše sugrađane, podsjetili smo ih na to što smo sve radili, što je radila naša vlada i s kojim programom idemo u izbore. Jučer smo bili na Lastovu, našem najudaljenijem otoku, imali smo susret s građanima“, izjavio je Dobroslavić dodavši kako su u kampanju ušli s pozitivnim stavom, predstavljajući što su napravili u proteklom razdoblju i s konkretnim programom.

„Imamo se čime pohvaliti na razini Vlade, Županije, i gradova i općina. Tu su brojni projekti. Program je naš sveobuhvatan, nismo vidjeli druge stranke kakve programe imaju, a naša lista je odlična, vjerodostojni ljudi…“, izjavio je Dobroslavić, a onda je uputio kritike prema Zoranu Milanoviću.

„Nije problem kad stranke idu protiv svog suparnika, međutim sada imate ovakvu situaciju da taj projekt vodi aktualni predsjednik države koji se ne bi smio politički svrstavati, on mora izaći iz stranke. Milanović se kandidira i ne želi dat ostavku, a želi biti predvodnik SDP-a i drugih stranaka te stranaka desnice kako on kaže, a nije dobro da predsjednik države krši ustav. To je udar na demokraciju. Njegovo okretanje prema istoku, Dodiku, Putinu, njegovo okretanje srednjeg prsta prema Americi je besramno. Mi smo se odradili kud idemo, nemamo posla s istokom, zašto nas okreće, to će on morati pokazati“, izjavio je Dobroslavić, a potom se osvrnuo na Domovinski pokret i Most te je kazao kako njihova pozicija nije baš jasna te je pozvao birače desnice da glasaju za HDZ.

„Dakle, da daju glas politici koja nastavlja politiku dr. Franja Tuđmana, to je HDZ Andreja Plenkovića“, izjavio je Dobroslavić.  

Naposljetku se obratio Franković.

„Mi kao politička stranka smo bili u svakom dijelu Županije, razgovarali sa svim sugrađanima i svjedočili činjenici da nema dijela gdje Vlada nije uložila sredstva, ne samo u našoj županiji nego diljem Hrvatske, bez obzira koja politička opcija vladala u tim krajevima. Tako se ponašala vlada Andreja Plenkovića svih osam godina. Iza nas su vrlo jasno vidljivi rezultati u razdobljima koje su obilježile i brojne krize poput Agrokora, Covida 19, agresije Rusije na Ukrajinu… Osigurali smo stabilne financije, pomoć, razvoj infrastrukture i sve što je bilo potrebno na krajnjem jugu Hrvatske. Spomenut ću brzu cestu, aglomeraciju, Pelješki most… Svi ti projekti se realiziraju i zbog činjenice da smo imali na nacionalnoj i europskoj razini lidera koji zna upravljati financijama“, kazao je Franković govoreći o premijeru Andreju Plenkoviću.

„Iza nas je razdoblje u kojem smo postali sastavni dio šengena i eurozone, to je nešto što je ostvareno u zadnje četiri godine, a što je iznimno bitno za sve naše sugrađane, posebno za one koji se bave turizmom“, dodao je, a potom je kazao nešto više o programu.

„Mi smo prema svemu onome što sam vidio jedina stranka koja konkretno predlaže što će raditi u četiri godine, izašli smo s konkretnim prijedlogom, za razliku od naših suparnika čiji program je - srušimo hdz, pa ćemo iza toga vidjeti što ćemo, s kim ćemo i kako ćemo. Mi imamo jasnu viziju“, poručio je Franković.

„Ono što mi nudimo je put stabilnosti, prosperiteta, daljnjeg napretka, daljnjeg povećanja kvalitete života, priuštivog stanovanja, održivog turizma, povećanja mirovina, na našim sugrađanima je da odluče što je najbolje za njih, za njihove obitelji i njihove sredine. Nalazimo se u izazovnim vremenima u kojem treba biti vješ, umješan i na međunarodnom planu, voditi državu na domaćem planu“, izjavio je Franković dodavši kako na ovim izborima postoje samo dvije opcije – jedna je da premijer bude Andrej Plenković, a druga da to bude Zoran Milanović.

S obzirom na to kako je kandidat na listi za Sabor, Franković je izjavio kako jamči kako će se zalagati za krajnji jug Hrvatske i dalje.

„Puno je stvari pred nama, jedna od bitnih je usvajanje Zakona o obnovi spomeničke baštine grada i trebao biti usvojen u nadolazećih nekoliko mjeseci, a druga jer rješavanje pitanja priuštivog stanovanja. Jamčim da ćemo pitanje pruštivog stanovanja sigurno riješiti u idućih nekoliko mjeseci“, poručio je Franković.

Popularni Članci