Svi su ludi za HSS-om: I HNS i HDZ vole Raguža i HSS (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić, DD
Dubrovačka gradska organizacija HSS-a održala je redovitu godišnju programsku skupštinu u Hotelu Lero. 

Na ovoj Programskoj skupštini predsjednik GO HSS Dubrovnik Željko Raguž iznio je svoje Izvješće o radu i predstavio dosadašnje rezultate rada Stranke. Prepuna dvorana Hotela Lero bila je pravi pokazatelj aktualnog stanja u dubrovačkom HSS-u, s obzirom da se radi o stranci koje aktivno povećava broj članova i podržavatelja iz dana u dan. Na skupštini su se okupljenima na početku obratili i gosti, između ostalih i gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS), Mato Franković (HDZ), Olga Muratti, Esad Ćustović i Ivo Jadrušić. 

Dokaz dobrom i pozitivnom stanju u dubrovačkom HSS-u je i to što je ta stranka mnogima zanimljiva i to ne skrivaju. Sve je govore gostiju zasjenio ipak verbalni obračun Mata Frankovića i Andra Vlahušića, upravo po pitanju suradnje s HSS-om.

Prvi čovjek dubrovačkog HDZ-a tom je prilikom kazao kako žali što suradnja između HDZ-a i HSS-a nije ostvarena na gradskoj razini kao što js to slučaj s nacionalnom razinom i u brojnim jedinicama lokalne samouprave diljem Hrvatske.

‘HSS i HDZ imaju slične poglede na svijet, njegujemo tradiciju koju čuvamo i baštinimo, bili smo zajedno u Vladi, partneri u brojnim koalicijama, a imamo i zajedničku kandidatkinju za predsjednicu Hrvatske. Nama ne pada na pamet mijenjati temelje Države, kao što to radi Ivo Josipović, a koja je stvorena na krvi branitelja. U Gradu Dubrovniku još uvijek nismo partneri, što ne znači kako uskoro to nećemo biti,’ znakovito je kazao Franković.

Također je dodao kako bi se, naučeni njegovati tradicijske vrijednosti, trudili voditi Grad promišljeno i odgovorno, poštujući mjeru.

‘Poštivanje mjere oduvijek je bio temelj ovoga Grada kako bi on imao više i bolje što će HDZ ostvariti sa svima onima koji budu htjeli biti naši partneri, među kojima vidimo i HSS,’ izjavio je Franković.

Vlahušić je imao što za reći na njegov govor. Te je naglasio kako je za gradonačelnika Grada Dubrovnika izabran voljom građana, baš kao i njegov zamjenik Željko Raguž koji pripada HSS-u.

‘Naš Grad je u mnogočemu drugačiji. Povijesno smo ga naslijedili, hrabro obranili i uspješno ga vodimo na domaćinski način, onako kako bi svatko od nas vodio svoj dom. HSS je dobio priliku u Gradu Dubrovniku, ne samo kroz Raguža nego i kroz brojne članove nadzornih odbora i upravnih vijeća,’ kazao je Vlahušić te dodao kako je takvo što izazvalo buku među drugim ljudima, aludirajući pri tome i na Frankovića.

Osvrnuvši se na Frankovićev govor, gradonačelnik je kazao kako neki znaju samo za podjela prema političkoj osnovi.

‘Neki ljudi ne znaju o ničemu drugome pričati osim podjelama na lijeve i desne. Mi u Gradu Dubrovniku nemamo takvih podjela i HSS se u to odlično uklopio. Mi znamo dijeliti ljude na one koji rade i stvaraju i one koji razaraju,’ kazao je.

Kroz govor se također osvrnuo i na Frankovićeva traženja da svi HDZ-ovci koje je na mjesta članova upravnih vijeća i nadzornih odbora Dubrovačkim dogovorom postavio Vlahušić daju ostavke nakon izlaska HDZ-a iz Dubrovačkog dogovora kao što je to napravio i SDP-ov Mladen Gojun.

‘Nedavno smo imali kolegij ravnatelja komunalnih društava među kojima je i nekoliko direktora iz HDZ-a. Treba li i njih izbaciti kao što su se izbacili neki drugi? Treba li izbaciti predsjednika Gradskog vijeća koji je u HDZ-u, ali odlično radi svoj posao? Osobno učim Željka Raguža tim vrijednostima. Mi smo mal grad, imamo oko 43 tisuće stanovnika, ali ipak vodimo najuspješniji grad u Hrvatskoj. Tko odlazi od nas, sretan mu put, no do sada nikog nismo izbacili niti ćemo. Nećemo biti kao guske u magli i uništiti srce Grada, a to je profit, i to najveći profit u Državi. Postoje i oni koji bi otišli u druga dvorišta, baš kao guske u magli, no mi to nećemo napraviti,’ zaključio je Vlahušić svoj govor.

Nezavisna vijećnica Olga Muratti naglasila je kako ona osobno zna koliko je teško napuniti hotelsku dvoranu članovima stranke, kao što je to uspjelo HSS-u pod vodstvom Željka Raguža te je time dala priznanje njihovom dosadašnjem radu.

Između ostaloga na Dnevnom redu Skupštine bilo je i usvajanje Plana i programa rada za 2015., a članovi stranke donijeli su konkretne smjernice o daljnjem radu stranke i djelovanju u političkom životu Grada Dubrovnika. 

Popularni Članci