Falkoni, Billet i Radić smijenjeni iz predstavništava Turističke zajednice

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL
Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice izabralo je na današnjoj sjednici deset direktora stranih predstavništava HTZ-a, među kojima je sedam novih, uz tri dosadašnja, te donijelo niz odluka o provođenju programa PPS-a za ovu posezonu i za potpore za turističke proizvode za tržišta posebnih interesa. Dubrovčani Mladen Falkoni, Tomislav Billet i Mato Radić su smijenjeni. 

Ukupno 148 kandidatajavilo se na javni poziv, od kojih je 26 ušlo u uži izbor. Novi direktori u turističkim predstavništvima su Branko Curić u Italiji, Ninoslav Vidović u Češkoj, Danijela Mihalić Đurica u Francuskoj, Romeo Draghicchio u Njemačkoj, Rajko Ružička u Rusiji, Ina Rodin u SAD-u te Damir Balenović u ispostavi u Njemačkoj, dok Bojan Baketa i Ivan Novak zadržavaju svoje dosadašnje pozicije direktora u Poljskoj i Belgiji. Direktor predstavništva u Nizozemskoj nije odabran, već je dogovoreno da će je u sljedećih godinu dana pokrivati predstavništvo u Belgiji. Dosadašnji direktori Marina Tomas Billet u Francuskoj i Klaudio Stojnić u Češkoj, zbog svoga dugogodišnjega iskustva, ostaju u predstavništvima kao savjetnici novih direktora.

Dobili su posao iz snova

Sada kada su izabrani, novi će direktori imati, za hrvatske okolnosti, fantastičnene radne uvjete. Tako će mjesečno primati između 3000 i 3300 eura, ovisno o zemlji u koju dolaze raditi te “ovisno o koeficijentima troškova života, kao i o koeficijentu kategorije tržišta”.

Uz to, direktori će imati pravo na različite dodatne pogodnosti: dodatak za nezaposlenog bračnog druga, dodatak za dijete do 18 godina i subvencije za troškove smještaja.

Inače prvospomenuti Mladen Falkoni je bivši direktor Bivši direktor HTC Babin kuk, a proteklih je tjedana glavni akter naših tema. 

PRIVATIZACIJA BABINOG KUKA Kako je Grad Dubrovnik ostao bez 200 tisuća kvadrata vrijednog zemljišta

PRIVATIZACIJA BABINOG KUKA Kako je Mladen Falkoni namagarčio Zlatka Milića i druge kupce

EKSKLUZIVNO Privatizacija Babinog kuka, samo na Dubrovačkom dnevniku

Popularni Članci