I ove godine dužobalna linija Jadrolinije

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Lucija Komaić
Jadrolinijin brod "Liburnija" i ove će godine od 1. lipnja do 30. rujna prevoziti putnike i vozila od Rijeke do Dubrovnika, priopćeno je iz Jadrolinije. Ta je tvrtka izvijestila da će uvrstiti dužobalnu liniju u red plovidbe za ovogodišnju sezonu te da kreće s prodajom karata, pojačanim promotivnim aktivnostima i pripremom "Liburnije" za plovidbu od Rijeke do Dubrovnika.

Linija će se kao i prošlih godina održavati od početka lipnja do kraja rujna i to dva puta tjedno, s polascima iz Rijeke ponedjeljkom i petkom, a iz Dubrovnika četvrtkom i nedjeljom.

U Jadroliniji smatraju da dužobalna linija zbog svoje tradicije i jedinstvenog ugođaja putovanja ima nespornu turističku važnost i da je prepoznatljiv brend na tržištu emitivnih turističkih zemalja.

Održavanje linije omogućit će i kontinuitet plovidbe kako bi se zadržala pomorska povezanost sjevera i juga Hrvatske cjelovitom prometnom vezom, ali i iskorak prema kojemu ova linija ima budućnost posebice u smjeru transformacije u novi turistički proizvod, kažu u Jadroliniji.

Napominju da je radi održavanja linije održan niz sastanaka Jadrolinije i predstavnika gradova Splita, Rijeke, Dubrovnika, Korčule, Hvara i Starog Grada, te županija Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i općine Mljet.

Definiranje konačnog oblika ekonomskog modela još uvijek je u tijeku, no pozitivan ton pregovora pokazuje kako je lokalna uprava i samouprava svojim uključivanjem prepoznala važnost dužobalne linije sa stoljetnom tradicijom, kaže se u priopćenju.

Po podacima Jadrolinije, prošle godine dužobalnom je linijom prevezeno 41.100 putnika i 6.830 vozila. U Jadroliniji drže da bi smanjenje tih brojki ili njihov izostanak sigurno imao negativan učinak na turističke prihode gradova i mjesta koje linija dotiče. Naglašavaju da će održavanje dužobalne linije osigurati punu zaposlenost i realizirati plan zapošljavanja Jadrolinije za ovogodišnju sezonu. 

Brod "Liburnija" ima 73 kabine s ukupno 182 kreveta. Sadržaji broda: restoran (192 mjesta), avio bar (50 mjesta), bar (44 mjesta) i salon (91 mjesto).

Izvor: MInistarstvo turizma

Popularni Članci