Josipović obišao štandove: 'Želim da Hrvatska izabere pravi put'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Počelo je prikupljanje potpisa potpore. U roku od 12 dana potencijalni  kandidati moraju prikupiti najmanje 10.000 potpisa za predsjedničku kandidaturu. Rok istječe 6. prosinca.  

„Dragi građani, od srca vam hvala! Svojim potpisima podupirete vrijednosti za koje se zalažem: pravednost, pomirenje, poštenje, društvenu harmoniju i gospodarski razvoj. Želim da Hrvatska dobije novi društveni okvir i izabere pravi put“, poručio je večeras Ivo Josipović, budući kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, tijekom obilaska štandova za prikupljanje potpisa na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića i Cvjetnom trgu. Ivo Josipović obišao je štandove i pozdravio volontere koji potpise prikupljaju i za druge buduće kandidate Kolindu Grabar Kitarović i Milana Kujundžića. 

Pokraj štanda na Trgu bana Jelačića Ivu Josipoviću pridružio se i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, čija je stranka jedna od 21 koja podupire Josipovićevu kandidaturu za novi mandat. Zoran Milanović tom je prigodom i svojim potpisom podržao Josipovića, a okupljenima je rekao da će građani odlučiti na izborima, ali da on očekuje da će i sljedećih pet godina hrvatski predsjednik biti Ivo Josipović.

Ivo Josipović izjavio je da očekuje pobjedu na izborima. „Zalažem se za pozitivne vrijednosti, koje su sadržane u mom konceptu ustavnih promjena“, rekao je, posebno zahvalivši svim volonterima koji širom Hrvatske skupljaju potpise za njegovu kandidaturu.

Popularni Članci