Josipović posjetio Knin i zapalio svijeću ispred spomenika 'Oluji'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Predsjednički kandidat Ivo Josipović posjetio je danas kraljevski grad Knin, zapalio svijeću ispred spomenika „Oluji“ te se družio s građanima, s kojima je razgovarao o svom programu ustavnih promjena i o tome kakvu Hrvatsku želimo.

“Na predstojećim izborima ne biramo samo predsjednika RH, nego biramo i put kojim će Hrvatska ići sljedećih pet godina. Uvjeren sam da će građani izabrati put stabilnosti, pomirenja, borbe protiv korupcije i regionalne suradnje“, kazao je predsjednički kandidat Josipović.

Tom se prilikom osvrnuo na jedan, kako je kazao, od najvažnijih projekata u Hrvatskoj, a to je pomirenje.

„Baš ovdje u Kninu želim reći da nitko nema monopol na domoljublje i da pomirenje nema alternativu. Neki koji govore kako nema pomirenja jako griješe. Pomirenje, mir i praštanje su temelj demokratske Hrvatske“, rekao je Josipović.

Zamoljen da prokomentira izjavu Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a, kako je Tuđmanova politika pomirbe propala, jer se ne može miriti s ljudima koji nisu htjeli, ne vole i ne poštuju Hrvatsku, Ivo Josipović je rekao da ne dopušta nikome, pa ni Karamarku, da kaže da voli Hrvatsku više od njega.  

„Svi mi volimo našu domovinu, a druga je stvar što g. Karamarko očito nije sposoban za pomirenje. Za pomirenje čovjek mora imati dušu, empatiju i razumijevanje. Oni koji to nemaju ne bi se ni trebali baviti mirenjem, jer očito ne mogu doći do mira“, zaključio je Josipović.

Popularni Članci