MILANOVIĆ BRANITELJIMA Razlozi za prosvjed ne postoje, vratite se kućama, nećemo razgovarati na ulici!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović nakon Dnevnika se putem HRT-a po prvi put u svom  mandatu izvanredno obratio građanima, a tema je bio prosvjed ratnih veterana pred Ministarstvom branitelja u Zagrebu.

Premijer je na samom početku izrazio sućut obitelji preminule Nevenke Topalušić, te vjeru da će se ratni veteran koji se samozapalio na mjestu prosvjeda brzo i uspješno oporaviti.

Rekao je kako se nada da će se oporaviti i nekolicina prosvjednika koji su hospitalizirani zbog iscrpljenosti.

Milanović je poručio kako ne može pristati na ultimativne zahtjeve za smjenom ministra Predraga Matića i njegovih najbližih suradnika. Branitelje je Milanović pozvao na dijalog, ali ne na ulici, i poručio kako bi najbolje bilo da se vrate kućama, prenosi Index.hr

- Hrvatska vlada kojoj sam na čelu ničim nije pružila povod za prosvjed branitelja. Vlada ničim nije dovela u pitanje dostojanstvo domovine i važnost Domovinskog rata - rekao je Milanović te dodao da se njegova Vlada zalaže za ljudsku slobodu, demokraciju i solidarnost.

Ustvrdio je i da, unatoč teškoj ekonomskoj situaciji, Vlada nikad nije razmišljala o proračunskim uštedama na račun hrvatskih ratnih veterana, niti je itko predlagao bilo kakve zakonske izmjene koje bi predstavljale udar na prava branitelja.

- Povodi i razlozi za prosvjed nisu postojali, ne postoje ni danas, a neće ni postojati dok god moja Vlada vodi Republiku Hrvatsku. Branitelje pozivam da se vrate svojim obiteljima i ne ugrožavaju dodatno svoje zdravlje. Moja Vlada otvorena je za razgovor o svim pitanjima s kojima su suočeni, ali ne na ulici – tvrdi premijer Milanović.

- Sve ovo što sam kazao nije opravdavanje. Ovo su samo i jednostavno činjenice - rekao je Milanović, dodavši da ne sumnja u iskrenost većine branitelja koji prosvjeduju. Obraćanje je zaključio tvrdnjom da povjerenje koje su građani dali ovoj Vladi podrazumijeva djelovanje u interesu svih građana RH.

- To činimo i to ćemo činiti i dalje – završio je izvanredno obraćanje javnosti Zoran Milanović.

Popularni Članci