NEVJEROJATNO! Na vidikovcu drastično kaznili vozača autobusa jer nije želio ostaviti putnike na cesti

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Čitatelj
Da ponekad nije dovoljno biti gostoljubljiv i ići niz dlaku svojim gostima živi je primjer vozač autobusa iz Dubrovnika (podaci poznati redakciji) koji je svoju gostoljubljivost skupo platio. Naime, taj vozač je zajedno s turističkim pratiteljem stao na glavni vidikovac kako bi gosti koji su u posjeti Dubrovniku napravili izlet 'panorama', koji je jedan od učestalijih izleta u Dubrovniku.

U obavljanju svog posla omeo ga je policajac na motoru koji je, u svakom slučaju, također obavljao svoj posao. Policajac je u kontroli zatražio dokumente vozača i autobusa te naredio da odmah napusti mjesto na kojemu je parkiran. Vozač je, obzirom da su gosti u tom trenutku bili van autobusa, pitao što će s gostima, da bi mu ovaj ponovno izdao naredbu da hitno pomakne autobus, ne pokazavši pritom elementarnu kulturu i brigu za  ljude koji su ostali na cesti i kojima neće biti jasno zašto autobus odlazi bez njih.

Da bi nevolja bila gora, zbog toga što se vozač oglušio na njegovu naredbu, isti taj policajac odmah je napisao kaznu nesretnom vozaču i to u iznosu od 3 tisuće kuna te, zamislite, 6 mjeseci zabranu vožnje D kategorije, dakle autobusa.

Ovom događaju svjedočilo je 12 drugih vozača koji su bili u blizini i vodičke drugih autobusa.

Dio vozača potvrdio nam je događaj,  koji ih je izrazito pogodio.  Vrlo emotivno opisali su način na koji se bore za svoj kruh do iznemoglosti i kako teškom mukom otplaćuju kredite za autobuse. Kako su potvrdili, vozač kojega je policajac 'ojadio' za cijelu mjesečnu plaću ima petero djece. U slučaju da mu se potvrdi ovaj nalog i da izgubi dozvolu, automatski će  izgubiti i posao vozača. Samim time upitna je i egzistencija njega i njegove šesteročlane obitelji. Policajac sve to zna, ali je i dalje bešćutno pisao kaznu i to ne za nepropisno parkiranje, nego za postupanje suprotno naredbi policijskog službenika. Podsjetimo, policijski službenik je inzistirao da vozač s autobusom ostavi posjetitelje grada Dubrovnika, da ih ne ukrca u autobus i da napusti mjesto na kojem je bio parkiran!

Policijski službenici iz policijske uprave Dubrovačko – neretvanske, posebno u sezoni, obuhvaćaju veliki teren s velikim brojem stanovnika i turista i  rade odličan posao. Međutim, dužnost je upozoriti na one pojedince koji svojim ponašanjem nemaju razumijevanja prema ljudima kojima je uz sigurnost prometa na cestama, svaki turist jednako važan. 

Popularni Članci