Od 1. rujna vaše dijete mora po zakonu baciti smeće ili poći u butigu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Oliver Wolf, Cornelia Weller
Izmjenom članka 89. Obiteljskog zakona regulirane su dužnosti djece I u njemu jasno piše: Dijete je dužno poštovati svoje roditelje i pomagati im u obavljanju poslova u obiteljskoj zajednici u skladu sa svojom dobi i zrelošću te biti obzirno prema članovima obitelji.

Svima je poznata 'borba' s djecom oko toga tko će otići u butigu ili baciti smeće. 

–Ja sam prošli i pretprošli put i sad je njegov red-obično su argumenti u takvim prepucavanjima, ali bi se od 1. Rujna roditelji mogli u takvim situacijama pozvati i na slovo zakona!

Dakle, izmjenom članka 89. Obiteljskog zakona regulirane su dužnosti djece I u njemu jasno piše: Dijete je dužno poštovati svoje roditelje i pomagati im u obavljanju poslova u obiteljskoj zajednici u skladu sa svojom dobi i zrelošću te biti obzirno prema članovima obitelji.

Doduše i starim je zakonom bilo određeno da je 'dijete dužno poštovati svoje roditelje i pomagati im te biti obzirno prema članovima obitelji.'
Iako je svima jasno da se djeca naravno ne mogu zakonom natjerati da pospreme igračke ili pomognu oko suđa, pozitivna stvar i cilj donošenja takvog članka je da se djeca što ranije nauče odgovornosti i da osim povlastica koje uživaju jer su djeca, imaju i svoje obveze. 

Popularni Članci