SULUDO Samohrana majka troje djece mora policiji podmiriti troškove deložacije od 40 tisuća kuna

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Nakon što je deložirana Marijana Fel mora Ministarstvu unutarnjih poslova, Policijskoj upravi Virovitičko - podravskoj platiti čak 38 tisuća kuna. 

Sjećate li se priče o Marijani Fel, samohranoj majci troje djece, koja je nasilno deložirana iz svoje kuće u Pitomači? Nisu pomogli ni aktivisti udruge 'Živi zid' koji su s obitelji proveli besanu noć pred deložaciiju i pokušali obraniti pravo ove majke na dom.

Nakon što je deložirana Marijana Fel susreće se s novim udarcem. Ministarstvu unutarnjih poslova, Policijskoj upravi Virovitičko - podravskoj mora platiti čak 38 tisuća kuna. Toliko naime košta vrijeme koje je 97 policijaca, od kojih više od pola interventnih, provelo na terenu, njihove 'ruke' te gorivo za osobna i teretna vozila.

Odlučio je tako Općinski sud u Virovitici 3. travnja. Marijani Fel se Rješenjem nalaže da PU Virovitičko-podravskoj naknadi prouzročene troškove u iznosu od 38.832,86 kuna, i to u roku od osam dana.

Navodi se kako je Marijana Fel svojim nesavjesnim postupcima i svojoj krivnjom prouzročila navedene troškove.

Ukupni trošak u visini nečije neto gosdišnje plaće odnosi se na trošak goriva 10 osobnih vozila u iznosu od 155,20 kuna, 6 teretnih vozila u iznosu od 116,40 kuna, 5 teretnih vozila PU Bjelovarsko-bilogorske od 4.365,00 kuna, na radne sate 42 djeltanika policije u iznosu od 14.370,72 kune, 51 djelatnika interventne policije u iznosu od 18.456m90 kuna i 4 djelatnika krim policije u iznosu od 1.368,64 kune.

-'Marijani Fel stiglo rješenje da mora platiti 38.000 kuna zato jer je sud angažirao 100 interventnih policajaca kako bi ju deložirao. Ovom prilikom ponovno napominjemo da su deložacije politički problem i da bankarske marionete ne biraju načine kako da naštete ovršenicima. Presuda je suluda i njen cilj je utjerati strah u kosti svim građanima koji ne prihvaćaju politiku genocida koju provode trenutne strukture na vlasti', objavili su iz Živog zida na društvenoj mreži.

Podsjetimo, Marijana Fel, samohrana majka troje djece, iz drugog je pokušaja deložirana iz svoje kuće u Pitomači. Veliki broj pripadnika interventne policije prisilno je udaljio sve aktiviste 'Živog zida', novinari nisu pušteni blizu, a protu živim zidom policija je zaklonila i postavljeno kameru kojom su aktivisti snimali deložaciju.

Popularni Članci