Škrlec: Dubrovčani su i fizički još uvijek odvojeni iz transeuropske prometne mreže

Autor: Maro Prizmić Autori fotografija: Lucija Komaić
Hrvatski europarlamentarac Davor Škrlec (ORaH) upozorio je talijanskog ministra prometa Maurizija Lupija na postojeću izoliranost Hrvatske iz transeuropske mreže.

Na današnjem sastanku Odbora za promet i turizam Europskog parlamenta zastupnici su razgovarali o prioritetima talijanskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Upravo zbog toga što je mobilnost jedno od temeljnih prava svih građana EU, hrvatski europarlamentarac Davor Škrlec (ORaH) upozorio je talijanskog ministra prometa Maurizija Lupija na postojeću izoliranost Hrvatske iz transeuropske mreže.

"Naši građani koji žive u Dubrovniku i dijelu Dubrovačko-neretvanske županije još uvijek su fizički odvojeni od ostatka Hrvatske. To nije samo pitanje kohezijske politike, nego također pitanje realnog razvoja i transporta, ali i klimatskih promjena zbog toga što su građani prisiljeni koristiti alternativne načine prijevoza. Potrebna je pomoć Vijeća i Europske komisije kako bi se riješio veliki infrastrukturni projekt poput pelješkog mosta i našim građanima osigurao isti standard kao što ga imaju drugi." - istaknuo je zastupnik Škrlec u svom govoru.

Popularni Članci