U Rusiji priveden upravitelj stroja Atlantske plovidbe radi izlijevanja nafte s broda 'Orsula'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Atlant
Upravitelj stroja na motornom brodu 'Orsula' uhićen je u Rusiji i to krajem ožujka, u luci Novorossiysk. Kako neslužbeno doznajemo, na navedenom brodu je došlo do izlijevanja mazuta u more, pa su sukladno tome kompaniju kaznili novčanom kaznom te zadržali upravitelja stroja Antonija Vidiša.   Brod je, sukladno podacima s internetskih stranica Atlantske plovidbe na putu prema luci Mobile, dok je Vidiš ostao u Rusiji gdje čeka ekspresno suđenje, a gdje bi mogao biti kažnjen samo novčanom kaznom. Prema zadnjim informacijama kompanija mu plaća hotel te je u isčekivanju termina na sudu.

Iako smo pokušali doznati više informacija o navedenom slučaju, u Atlantskoj plovidbi podatke o ovom događaju drže u tajnosti, jer nitko nije imao volju govoriti o ovom slučaju, a niti o upravitelju stroja koji čeka suđenje.

Ni Predrag Brazzoduro iz Sindikata pomoraca Hrvatske kojeg smo kontaktirali nije znao ništa o ovom slučaju što je u najmanju ruku čudno obzirom  se radi o hrvatskom pomorcu, pa bi bilo očekivano da sindikat zna za navedeni događaj.

O razlozima izlijevanja nafte u more iz broda Orsula se također može samo nagađati, no pretpostavlja se kako je pogonsko gorivo iscurilo kroz odušnik broda, a koji je bio nagnut na bok.

Popularni Članci