ZLOČINAC ŠEŠELJ U HAAGU: Za pokolj na Ovčari je kriva JNA

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot, YouTube
Već gotovo dvije godine u Haagu traje suđenje Goranu Hadžiću za ratne zločine i genocid u Hrvatskoj. Na suđenju posljednjem haškom bjeguncu posebno su zanimljiva svjedočenja kojima sami ratni zločinci, poput Vojislava Šešelja, govore o strahotama koje je agresor počinio u Domovinskom ratu.

Vođa srbijanskih radikala Vojislav Šešelj tvrdi da je za pokolj na Ovčari odgovorna JNA. Ovakav Šešeljev iskaz suprotan je onomu koji je dao na suđenju Slobodanu Miloševiću - tada je tvrdio da je za masakr na Ovčari odgovorna teritorijalna obrana pod kontrolom Gorana Hadžća, javlja HRT.

Šešelj je kazao kako je strijeljanje na Ovčari organizirao general Aleksandar Vasiljević, načelnik 'službe bezbednosti JNA', a strijeljanje su izveli 'službini oficiri' s vojnicima gardijske brigade i teritorijalne obrane. Šešelj je optužio JNA da je organizirala i kopanje grobnice na Ovčari.

Šešeljev iskaz komentirao je nekadašnji suradnik Slobodana Miloševića, danas srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić. Kaže kako nije pratio što tko govori, da sudovi moraju obaviti svoje i da svatko tko je počinio zločine, treba odgovarati.

Domaća i međunarodna pravda sve ove godine uglavnom su zaobilazile ljude odgovorne za zločine u Vukovaru. Suđenje Goranu Hadžiću jedna je od posljednjih prilika da se ispravi nepravda. Suđenje Hadžiću nastavlja se sutra.

Popularni Članci