Ivana Medo Bogdanović: Krešimir Dolenčić ne daje ostavku nego mu istječe mandat

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Krešimir Dolenčić za Jutarnji list je izjavio kako daje ostavku na to mjesto, a razloga je više. Navodi kako su oni zdravstvene, osobne i profesionalne prirode.

Navode je za Dubrovački dnevnik prokomentirala ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović.

'Krešimir Dolenčić ne daje ostavku nego mu ovih dana istječe mandat, a na Ministarstvu kulture je odluka hoće li ili neće dobiti novi odnosno hoće li ga on prihvatiti ukoliko ga dobije. Podsjećam kako je Dolenčić krajem listopada 2012. godine imenovan za intendanta DLJI na dvije godine koje sada istječu,' kazala je Medo Bogdanović.

Glumica Neva Rošić za Jutarnji list je izjavila kako je Dolenčić poznat kao protivnik kruzerskih gostiju koji dolaze u Grad te kako smatra kako su noćni uvjeti rada gotovo nemogući, dok je sam Dolenčić kazao kako ne može podržavati sustav u koji osobno ne vjeruje.

Medo Bogdanović za Dubrovački dnevnik je kazala kako su Dubrovačke ljetne igre, kao gradska ustanova u kulturi, ali i ostale institucije omogućile Dolenčiću i njegovim suradnicima sve uvjete za normalan rad. Podsjetimo, za vrijeme održavanja predstave 'Romeo i Giulietta' u ljetnikovcu 'Skočibuha' u sklopu Ljetnih igara promet za motore je bio zatvoren preko Ilijine glavice kako buka ne bi ometala predstavu. S obzirom na ovaj primjer, teško je reći kako se nije radilo na tome da se omoguće svi potrebni uvjeti za normalan rad.

Točni razlozi Dolenčićeve najave kako ne želi novi mandat znat će se na sjednici Festivalskog vijeća koja bi se trebala održati u petak.

Popularni Članci