Dolenčić razriješen, Mladen Tarbuk imenovan za v.d. intendanta Ljetnih igara

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Dirigent Mladen Tarbuk od 21. listopada 2014. godine vršitelj je dužnosti intendanta Dubrovačkih ljetnih igara, odlučila je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Istog je dana ministrica razriješila dužnosti intendata Krešimira Dolenčića, i to na njegov zahtjev premda mu je mandat trajao do 15. prosinca ove godine. 

Zanimljivo je da je Dolenčićev zahtjev za razrješenje zaprimljen 21. listopada, dakle istog dana kada je Ministarstvo munjevito donijelo odluku o Tarbuku kao vršitelju dužnosti premda se u kuloarima moglo čuti da su kandidati za to mjesto bili i redateljica i bivša ravnateljica i bivša ravnateljica dramskog programa Dora Ruždjak Podolski, glazbenik Goran Merčep i kazališni kritičar i teatrolog Hrvoje Ivanković, piše Večernji list. 

Podsjetimo, Dolenčić je za Jutarnji list izjavio kako ne želi produljenje svog mandata zbog osobnih, profesionalnih i zdravstvenih razloga te je dodao kako 'ne može podržati sustav u koji ne vjeruje'. V.d. ravnateljice DLJI Ivana Medo Bogdanović kazala je kako Dolenčić nije podnio ostavku nego mu istječe mandat.

Popularni Članci