Sutra se otvaraju 'Pisci na Igrama', svoju večer će imati i Arsen Dedić (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Program 'Pisci na Igrama' naslovljen 'Pijesak dokle ti oko seže' bit će otvoren premijernom izvedbom 'Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more' sutra, u 23 sata, u kupalištu Šulić, a u sklopu ovogodišnjih Ljetnih igara. Program je osmišljen u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, uz autoricu projekta Mani Gotovac. 

Navedeni program publici će biti predstavljen u ukupno šest večeri od strane četvero pisaca.

Za izbor iz romana, preradu, scenografiju i glazbu zaslužna je Mani Gotovac, scensku prilagodbu potpisuju Mani Gotovac i Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulović, likovnu intervenciju Ivan Midžić. Iva Babić igra Ann Devieru, Robert Plemić Plassona, Bruno Kontrec Bartlebooma, a Ivan Čuić Naratora, Asistenta i Pijanista.

Premijernoj izvedbi koja će se održati sutra nazočit će i sam autor Alessandro Baricco.

Program će se nastaviti i u srijedu, 30. srpnja, kad je planirana još jedna izvedba, dok će se u četvrtak, 31. srpnja, Baricco govoriti o pisanju, baroknoj glazbi i mnogim drugim temama u palači Sponza.

Arsen Dedić će svoju večer imati u atriju Kneževa dvora, 13. kolovoza, uz pratnju Matije Dedića na glasoviru, nakon čega će biti prikazan i dokumentarac o njegovom životu i radu. 17. kolovoza svoju će večer imati Ivan Vidić, dok će se program zatvoriti 19. kolovoza kad će svoju večer imati Ivo Brešan.