TEREZA, MILO I IBRICA 'Napustio nas je veliki umjetnik, utjelovljenje radosti i dobrote'

Autor: Nikša Klečak
Smrt Kemala Montena potresla je cijelu glazbenu scenu, ali i mnoge druge, obožavatelje njegovih brojnih pjesama kojima je kroz više od 40 godina karijere širio vibracije po cijelom svijetu.

Njegove brojne kolege i prijatelji ne mogu sakriti osjećaje zbog smrti sarajevskog i zagrebačkog kantautora. 

Za Dubrovački dnevnik su o Kemalu Montenu govorili njegovi dubrovački prijatelji i kolege Tereza Kesovija, Milo Hrnić i Ibrica Jusić.

'Jako sam tužna, mi smo bili ne samo kolege, nego istinski prijatelji. Dok sam bila bolesna vodio je računa o meni i stalno me zvao, a na kraju je umro od iste bolesti od koje sam ja bolovala. Uvijek je, unatoč svojoj bolesti, bio sretan. Veselio se transplantaciji bubrega. Zadnji put smo se vidjeli na koncertu za Đorđa Novkovića. Bio je bolestan, ali i dalje su iz njega zračili radost, dobrota i one njegove plave oči,' rekla je Tereza Kesovija za Dubrovački dnevnik, vidno potresena. 

'Nema na prostoru bivše države čovjeka koji za njega može reći da je bio nepošten ili da nije bio dobar, svi su ga voljeli i tužno je što legende odlaze, a brzo padaju u zaborav. Počnimo s obilježavanjem godišnjica. Ljudi su puno ostavili iza sebe da bi ih olako zaboravili,' zaključila je Kesovija. 

'Prvenstveno mogu reći kako je bio drag čovjek i veliki umjetnik. Nismo u glazbenoj karijeri surađivali, ali smo dijelili iste koncerte i pamtim ga kao jednu iznimno dragu osobu i o njemu mislim sve najbolje. Zaista je bio veliki čovjek,' rekao je Milo Hrnić.

'To je bio čovjek čije sam pjesme na početku karijere pjevao. Puno sam ga volio i poštivao. Imali smo zajedničku vokaciju po pitanju glazbe. Kada sam doznao za njegov odlazak stresao sam se i nazvao njegovu kćer koja mi je potvrdila da nas je Kemal napustio. Bog ga je uzeo pod svoje i valjda ćemo se gore naći,' rekao je Ibrica Jusić o smrti kolege Kemala Montena, za Dubrovački dnevnik.