Treće izdanje festivala Aklapela krajem travnja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Željko Tutnjević, Aklapela promo
Dubrovnik će treću godinu za redom, na Mali Uskrs, od 25. – 27. travnja ugostiti klapsku kremu. Ovogodišnja AKLAPELA predstavlja 13 klapa, a prema izboru umjetničkog voditelja festivala, maestra Joška Ćalete. 

Novosti ovogodišnjeg festivala AKLAPELA su da će nam se po prvi put predstaviti jedna mješovita klapa, te klapa iz susjedne nam Bosne i Hercegovine pa ćemo tako u Dubrovniku imati prilike čuti sedam muških, pet ženskih te jednu mješovitu klapu koje su se proteklu godinu posebno istaknule svojim pjevanjem.

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Program 3. festivala AKLAPELA započinje u petak, 25.04. u 20:00 sati u Kneževu dvoru, a nastupi će klape:ČUVITE (Šolta), DRAČA (Mostar), KURJOŽE (Podstrana), MUNITA (Zadar), PRASKA (Podstrana), SUBRENUM (Župa dubrovačka), i VINČACE (Novi Vinodolski)

U subotu, 26.04. u 20:00 sati u Kneževu dvoru zapjevat ćeCESARICE (Zagreb), FA LINĐO (Dubrovnik), KAŠE (Dubrovnik), MRIŽA (Split), PINGUENTUM (Buzet) i VERSI (Split).

Tradicionalni koncert, poklon Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnik i ove je godine na rasporedu u nedjelju, 27.04. u 12:00 sati u Crkvi sv. Dominika na kojem će nastupiti čak 12 klapa - CESARICE (Zagreb), ČUVITE (Šolta), DRAČA (Mostar), FA LINĐO (Dubrovnik), KAŠE (Dubrovnik), KURJOŽE (Podstrana), MRIŽA (Split), MUNITA (Zadar), PRASKA (Podstrana), SUBRENUM (Župa dubrovačka), VERSI (Split), VINČACE (Novi Vinodolski)

Ulaznice su već dostupne online preko weba www.aklapela.hr i sustava www.ulaznice.hr po cijenama od 50,00 i 70,00 kn, odnosno paketima za obje večeri po cijeni od 85,00 i 120,00 kn.

Od ponedjeljka, 14. travnja ulaznice će biti dostupne i u uredu Turističke zajednice na Pilama svakim radnim danom osim nedjelje od 10.00 – 18.00 sati.