'Neumorna Postira' od 1963. do vječnosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mario Babarović/ DD

Izložba umjetničkih fotografija "Neumorna Postira", autora našeg sugrađanina Pavuše Babarovića, otvorena je jutros na peskariji u Gružu. Originalna ideja fotoamatera posebno je došla do izražaja u svima prepoznatljivom ozraćju peskarije na koju "Postira" desetljećima dovozi ribu koju otočani Dubrovčanima upravo tu prodaju.

Babarović je tako podsjetio na 50.rođendan broda koji je izgrađen, za mnoge već davne 1963.godine a uz nadahnutu pjesmu klape Karaka svim kupcima na peskariji ali i ljubiteljima umjetnosti uz samog autora su se obratili ispred Jadrolinije glasnogovornik i koordinator te tvrtke za regiju Južni Jadran Ante Mrvica te zapovjednik broda kap Mato Violić. Autor izložbe nije zaboravio ni one zbog kojih Postira postoji i plovi: ispred putnika koji Postiru poznaju "u dušu" nazočnima se obratio žitelj Koločepa Antun Kisić. 

- Izložba je posveta brodu Postira, ali i spomen na brod Perast za kojeg znamo kako je tragično završio- rekao je Babarović i podsjetio na ne tako davnu prošlost i "vrijeme koje nestaje a, nažalost i Postira spada u to vrijeme". Ali, otočani kažu Postira je brod, a sve ostalo su kocke– rekao je tom prigodom Babarovi dok je Mrvica dodao kako je "Postira još jedini brod tog tipa koji još uvijek plovi".

Kao isamo otvaranje, izložba je jednako originalno i okončana tratamentom na brodu kojem je posvećena.

Popularni Članci