Povjerenik upoznao ravnatelje škola i vrtića s Odlukom o privremenom financiranju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i Gradonačelnika Grada Dubrovnika Nikola Pavlović održao je radni sastanak s ravnateljima gradskih osnovnih škola i ravnateljicom Dječjih vrtića Dubrovnik vrtića i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Mihom Katičićem.

Ravnateljima je povjerenik detaljnije predstavio Odluku o privremenom financiranju, kao i programe donesene također za prvo tromjesečno razdoblje -  Program javnih potreba u školstvu Grada Dubrovnika te Program javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Dubrovnika, a koji su stupili na snagu 10. veljače u okviru iste odluke.

Ovom prigodom ravnatelji su Povjerenika izvijestili o svojim aktivnostima. Dubrovnik će u ožujku biti domaćin jedne od kvalifikacijskih skupina za kvalifikacije za Europsko prvenstvo u futsalu, koje će se održati u Srbiji 2016., a škole će se uključiti i ustupiti svoje dvorane za treninge, izvijestili su ravnatelji povjerenika. Rečeno je i da je, nakon privremene sanacije štete na krovu OŠ Marina Držića, potrebno je napraviti trajni popravak. Dio troškova snosi osiguranje, a za dio koji ne ulazi u policu osiguranja Grad Dubrovnik će osigurati sredstva u  proračunu za  2015. godinu, zaključeno je.

Popularni Članci