STORM CHASERS DUBROVNIK: Olujni udari juga i jaki pljuskovi, smirivanje tek navečer

Autor: dubrovackidnevnik.hr
- U luci je mirno, vanka će bit valovi i do pet metara. Od nas, naravno, danas nitko nije isplovio - kaže nam jedan od voditelja turističkih brodova koji su danas vezani u Gružu. Lučka Kapetanija do 13 sati nije imala ni jednu intervenciju. Kako je i najavljivano danas nas očekuje nova jaka oluja s grmljavinom, vjetrom i kišom. Pročitajte prognozu Daniela Pavlinovića, člana Storm Chasera.

Opća situacija:

Sa sjeverozapada nam se približava hladna fronta.

Prognoza vremena za danas, 30. srpnja

U prvom dijelu dana oblačno, mjestimice je moguća kratkotrajna kiša. Poslijepodne očekujemo jaču naoblaku, kišu pljuskove i grmljavinu, a mjestimice i jako grmljavinsko nevrijeme, najprije na sjeveru županije. Lokalno će pasti veće količine oborine, iznad 50 litara po metru četvornom. Puhat će umjereno i jako jugo, popodne s olujnim udarima. Krajem dana prolazno jak jugozapadnjak, a zatim će prema noći vjetar postupno slabiti.

 

Min. 24°C
Max. 28°C

Četvrtak, 31. srpnja

Još će se zadržati nestabilno, uz izmjene sunčanih razdoblja s povremenom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar uglavnom slab, još u početku na moru umjereno jugo.

 

Min. 21°C
Max. 25°C

Petak, 1. kolovoza

Sunčanije i malo toplije. Poslijepodne u zaleđu razvoj oblaka, mjestimice uz kratkotrajnu kišu ili pljusak, što se lokalno može proširiti i do obale. Vjetar slab.

Min. 22°C
Max. 26°C

Izgledi vremena: za vikend uglavnom sunčano i vrlo toplo, a sljedeći tjedan obilježit će obilje sunčanog i vrlo toplog ili vrućeg vremena, s temperaturama koje će se popeti na oko 30°C.

Popularni Članci