NAČELNIK ŽUPE DUBROVAČKE KOMENTIRA PROMETNE GUŽVE „Kružni tok na raskršću u Srebrenom neće se graditi“

Autor: Maro Marušić Autori fotografija: DD
Semafori u Župi stvaraju ogromne gužve u prometu

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli prokomentirao je za Dubrovački dnevnik semafore na raskršću u Srebrenom koji nerviraju građane, jer stvaraju ogromne gužve kazavši da se situacija ovo ljeto neće bitno promijeniti.

-To raskršće je jedna od crnih točaka državne ceste D8 na kojima je bilo jako puno velikih prometnih nesreća s žrtvama. Otkako su semafori proradili, nije se dogodila nijedna ozbiljna nesreća. Međutim, kada je treperilo samo žuto svjetlo, odmah je jedno dijete stradalo na zebri – kazao nam je Nardelli.

Načelnik je svjestan prometnih problema koje semafori stvaraju.

-Problem postoji i treba ga riješiti, no do kraja ovog ljeta situacija se neće bitno mijenjati. Jedino što ćemo učiniti jest da za vrijeme najvećih gužvi pošaljemo prometne policajce da reguliraju promet, jer će tako protok vozila ipak biti brži. Policajci su već nekoliko puta izašli na raskršće i pokazalo se to dobrim rješenjem. Ne idealnim, ali boljim od semafora – istaknuo je načelnik.

Dio javnosti zagovara gradnju kružnog toka, ali Nardelli objašnjava da je to nemoguće.

-Radili smo nekoliko studija o gradnji kružnog toka i svaka se pokazala neuspješnom, jer na tom raskršću nema dovoljno mjesta za izgradnju kružnog toka. Međutim, napravili smo idejni projekt za proširenje raskršća s južne strane odnosno dodavanje još pokojeg prometnog traka koji bi olakšao prolazak kroz raskršće. Općina je riješila pitanje zemljišta i još se samo čeka blagoslov Hrvatskih cesta – zaključio je Nardelli dodavši da je Općina u stalnom konktaktu s Policijom i Hrvatskim cestama kako bi se pronašlo najbolje rješenje.

Gužve nas znači sigurno čekaju da kraja ovog ljeta, ali ako je to cijena ljudskih života, nećemo se buniti.

Popularni Članci