Napunili su katamaran turistima, za dvoje invalida nisu imali mjesta

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Razočarane majke dvoje sinova koji su inače osobe s invaliditetom obratile su se redakciji Dubrovačkog dnevnika te ispričale nemili događaj koji im se dogodio u petak. 

Naime, jedna od njih tražila je kartu na relaciji između Vele Luke i Splita, no rečeno im je kako ne mogu dobiti povratnu kartu budući kako je katamaran u kvaru i kako nisu sigurne hoće li voziti iz Splita prema Vela Luci. Stoga je platila kartu u jednom smjeru, no ono što je uslijedilo potpuno ju je razočaralo.

- 'Kad smo već došli u Split, pitali smo ide li katamaran, na što su nam oni kazali kako je još uvijek na popravku i kako ne znaju. Međutim, ubrzo smo dobili informaciju kako će katamaran ipak isploviti, no u pola sata sve su karte rasprodane turistima,' kazala je majka koja je bila u društvu svog sina, inače osobe s invaliditetom. Tu je bilo još jedna majka čiji je sin invalid.

 Za njih dvoje, kako tvrde, nitko nije pokazao dobru volju da bi se napravila još dva mjesta, nego su morale čekati iduću liniju koja je iz Splita išla u 17.30 sati. Dakle, majke su od jutarnjih sati pa sve do poslijepodneva čekali da se vrate u Vela Luku, a u Blato, gdje žive, stigli su tek u večernjim satima.

- 'Meni je jasno kako mi živimo od turizma, no isto tako nešto bi se trebalo napraviti i za nas otočane,' kazala je majka koja tvrdi kako ovo nije prvi put da se otočani žale na navedene probleme te kako se zapravo sve podređuje turistima, dok za njih malo tko pokazuje dobru volju. 

Ivona Butjer

Popularni Članci