S ALJASKE DIREKTNO U DUBROVNIK Ivica Kostelić: Dubrovnik je jedrenje, ali i puno više od jedrenja

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Počelo je prvo izdanje regate Elafiti slalom, koja traje sve do nedjelje. Jedan od posebnih gostiju je naš proslavljeni skijaš, a sada i jedriličar, Ivica Kostelić. 

Organizator ove regate je Jedriličarski klub Orsan, za kojim su dani napornog rada i organizacije. Nije lako organizirati prvu regatu, ali kada je jutros sve krenulo, zavladali su prekrasni prizori oko grada i elafita. Pratio je to s broda Tirena i legendarni Ivica Kostelić. 

„Pozvao me organizator, da organizira jedan zanimljiv događaj, Elafiti slalom. Rekli su mi da bi bilo prirodno da mene zazovu, jer sam bio slalomaš. I tako sam se našao ovdje” - istaknuo je Ivica Kostelić, i nadodao: "Sigurno da će biti zanimljivo, nema regate koja nije zanimljiva. Nadam se da ću sutra zajedriti. Došao sam sinoć kasno s Aljaske, direktno ovdje. Još sam u jet lagu. Sutra ću biti prisutan i na moru”.

S obzirom na to da smo osvajača velikog kristalnog globusa sreli uoči starta regate, bilo je to pravo vrijeme za upitati i o pripremama jedriličara uoči utrke. „Svaki jedriličar ima svoju rutinu, svaka posada je istrenirala svoju rutinu. Za sve vrijedi isto: izboriti se za dobro mjesto na startu i što ranije za dobiti prednost” - dodaje Kostelić. 

Iako se više ne bavi profesionalnim skijanjem, u zadnjih nekoliko godina i dalje je prisutan u sporstkim krugovima. A kako nam kaže, sada je došao red i na privatne obveze.  „Ove sezone nemam svoj projekt, jedrim kao co-skipper drugima. Sada sam bio dugo odsutan kod kuće, moram dio vremena sada se provesti s obitelji”

Kosteliću južni krajevi hrvatske nisu nepoznanica. Godinama ljetuje na Mljetu, gdje uživa u prirodnim ljepotama. „Imam već dosta uspomena iz Dubrovnika na jedrenje. Mi Mljećani gravitiramo Dubrovniku. Ma, Dubrovnik je puno više od jedrenja, ali i među ostalim, jedrenje” - zaključuje Kostelić. 

Popularni Članci