Održano prvo ročište u slučaju 'Divlja liga vaterpolo' protiv hotela Rixos Libertas

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
Prvo ročište po tužbi udruge Divlja liga vaterpolo protiv hotela Rixos Libertas zbog smetanja posjeda održano je na Općinskom sudu u Dubrovniku u utorak, 2. rujna, izvijestio je novoimenovani glasnogovornik Udruge Sebastijan Garbin.

Na prošlotjednom ročištu saslušani su predstavnici tužitelja i tuženika - sa strane tužitelja, predsjednik udruge Divlja liga vaterpolo Igor Legaz, a sa strane tuženika odvjetnica Nita Svilokos. 

Podsjetimo, Udruga Divlja liga vaterpolo tužila je hotel Rixos Libertas zbog rušenja skalina koji su kupalište Pogačić povezivali s hotelskom plažom, odnosno kupalištem Kačuo, a o čemu je Dubrovački dnevnik višestruko izvještavao.

STOP GRAĐANIMA Uprava hotela Rixos Libertas lomi skaline koji su spasili jedan život

Rixos Libertas srušio skaline kako bi onemogućio pristup plaži (VIDEO)

Direktore Ayhane Basci, evo tko vam prelazi preko skala koje ste srušili

Inspektori Lučke kapetanije ispitat će rušenje skalina

Tužbom zbog smetanja posjeda Udruga traži da Rixos Libertas 'vrati stvar u prvobitno stanje'.

U tužbi (koju možete pogledati u vezanim dokumentima) navodi kako je 'Hotel 1. i 2. lipnja 2014., neovlašteno izvršio čin smetanja tužiteljeva mirnog posjeda puta na način da je električnom “štemalicom” potpuno razgradio kamen od kojeg su bile izgrađene male skale, te gotovo potpuno razgradio kamen od kojeg su bile izgrađene velike skale. Prilikom razgradnje malih skala i velikih skala, tuženik je kamen (od kojeg su male skale i velike skale bile izgrađene) bacao na obalu.'

Odvjetnica Svilokos u ime hotelske kuće u odgovoru na tužbu traži odbacivanje zahtjeva jer 'tužitelj nije aktivno legitimiran za pokretanje postupka' te tvrde kako smetanje posjeda nije nastupilo jer se radi o pomorskom dobru.

S druge strane, predstavnik tužitelja Igor Legaz na sudu je naveo kako je posjed puta udruga Divlja liga vaterpolo stekla građenjem puta koji se sastojao od sedam velikih skala, zida i četiri manje skale te se poziva na rješenje Lučke kapetanije. Predlaže da se nakon saslušanja svjedoka odluči o osnovanosti prigovora o legitimiranosti. 

Novo ročište zakazano je za 26. rujna kada će na sud biti pozvani svjedoci.

Odgovor na tužbu 1

Odgovor na tužbu 2

Zapsinik s ročišta 1.

Zapsinik s ročišta 2.

Priložene datoteke: Tuzba_Libertas_Rixos.pdf

Popularni Članci