OPET DRAMA SA CROATIA AIRLINESOM Zrakoplov iz Zračne luke Dubrovnik poletio za Zagreb pa se vratio zbog kvara

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Nikša Klečak
Let iz Dubrovnika za Zagreb zakazan u 16:15 sati otkazan je te je zrakoplov ostao u Zračnoj luci Dubrovnik, a putnici će ići sutrašnjim letom.

Naime, zrakoplov je, kako doznaje Dubrovački dnevnik, poletio, ali je ubrzo i vraćen u Luku zbog kvara.

'Zrakoplov Croatia Airlines poletio, ali se vratio nakon pet minuta zbog indikacije na vratima,' rekla je za Dubrovački dnevnik glasnogovornica Hrvatske kontrole zračne plovidbe Marina Halužan.

Glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić za Dubrovački dnevnik je potvrdio događaj te naglasio kako 'sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena', premda je zrakoplov poletio s kvarom.

'Riječ je o zrakoplovu tipa Dash 8-Q400 koji je nakon polijetanja iz Dubrovnika prema Zagrebu imao indikaciju tehničkog kvara te je u skladu s kompanijskim procedurama i preporukama proizvođača za takve slučajeve preventivno vraćen u Dubrovnik. Htio bih naglasiti kako nije riječ o nikakvom incidentu. To je sigurnosna procedura, a sigurnost putnika nije bila ugrožena. Zrakoplov je privremeno povučen iz prometa te će se na njemu obaviti tehnički pregled. Prvi let za Zagreb zakazan je za sutra u 6:40 sati,' izjavio je Janušić.

Podsjetimo, jučer se sa zrakoplovom Croatia Airlinesa koji je išao iz Zagreba za Dubrovnik događala prava drama.

Putnici u zrakoplovu kažu kako su dugo kružili iznad Splita jer je bilo nevrijeme i pilot je valjda čekao dozvolu za slijetanje.
Koliko je situacija bila ozbiljna govori i činjenica da su hitne službe, Vatrogasci i Hitna pomoć bili na pisti kada je avion konačno sletio.

Za putnike iz Zagreba, nevolje ovdje nisu prestale jer piloti prema pravilu, ne smiju letjeti, odnosno biti u operativi nakon određenog broja sati i nisu mogli nastaviti poslije za Dubrovnik, a više možete pročitati OVDJE.

Popularni Članci