ZAGONETKA POBJEDE Treći nastavak feljtona govori o planovima velikosrpskog agresora koji je računao na suradnju dijela građana Dubrovnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački dnevnik jednom mjesečno objavljuje feljton “Zagonetka pobjede”, prema istoimenoj knjizi našeg sugrađanina Olivera Peza koja se bavi tematikom Domovinskog rata na dubrovačkom području tijekom 1991. godine.

U trećem nastavku govori se o planovima velikosrpskog agresora koji je računao na suradnju dijela građana Dubrovnika koji bi pristali služiti srpskoj politici, prije i nakon, kako se činilo, neizbježne kapitulacije Grada. Dostupan je u tiskanom izdanju Dubrovačkog dnevnika, koji od danas možete preuzeti u butigama i na kioscima.

"Navodno je postojala jedna akcija, njihova operacija koja se vodila pod šifrom “Prijatelj”, koja je imala za namjeru da unutar Dubrovnika imaju pripremljenu osobu koja bi trebala preuzeti vlast u Gradu nakon njihovog ulaska", kazao je Tonči Bačić, iz Zapovjedništva obrane Dubrovnika.

"Pete kolone je bilo, naravno. Za mene je peta kolona svi oni koji su otišli iz Grada jer su znali da će biti napad na Dubrovnik i znali su i sat kad će biti, a nisu svog susjeda s kojim su do jučer pili kavu, ili sjedali, nisu ga obavijestili ili njemu rekli: “Slušaj stari, bit će ovo... eto, da ti znaš.”", kazao je Petar Luburić, načelnik SZUP-a Dubrovnik.

ZAGONETKA POBJEDE

Popularni Članci