Direktore Ayhane Basci, evo tko vam prelazi preko skala koje ste srušili

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Divlja liga Vaterpolo
Skale koje je hotel Rixos Libertas u ponedjeljak bez suglasnosti davatelja koncesije vandalski srušio, Igor Legaz zove 'skale despet', a uz Dubrovčane koristili su ih i turisti, gosti hotela. 

Od kolovoza 2013. godine Hotel Libertas Rixos skale 'despet' pokušao je rušiti nekoliko puta. To im je konačno uspjelo u ponedjeljak, 02. lipnja.

Skale koje je sa strane kupališta Kačuo (Pogačić) izgradila udruga Divlja liga vaterpolo Hotel je srušio bez dozvole i suglasnosti Davatelja koncesije, u ovom slučaju Dubrovačko-neretvanske županije i tako onemogućio Dubrovčane, ali i brojne turiste da neometano pristupe hotelskom kupalištu koje je kako direktor Ayhan Basci u priopćenju navodi 'otvoreno' za domaće ljude.

Kako smo se na licu mjesta u ponedjeljak uvjerili, nisu samo 'lokalci' ti koji koriste skale 'despet'. Svjedočili smo tako potencijalno opasnom pokušaju prelaska japanskih turista preko tada oštećenog zida s rasklimanim i polomljenim gornjim skalinima. Da pređu na hotelsku plažu pomogao im je upravo Igor Legaz.

Udruga Divlja liga vaterpolo objavila je i fotografiju, čini se, upravo vjenčanog para kako prelazi zid nakon što su skalini potpuno demolirani.

Hotel ovaj vandalizam na pomorskom dobru pravda pružanjem što kvalitetnije usluge, iako su skale na pomorskom dobru pri potpisu koncesijskog ugovora već bile tamo.

A što se tiče 'što kvalitetnije usluge', prema pravilima ponašanja koja su izvješena na nekoliko mjesta na dijelu kupališta pod koncesijom korištenje ležaljki građani i posjetitelji koji nisu gosti plaćaju cijenu od 100 kuna. Posebno je smiješna odredba kojoj je zabranjeno sunčanje i ležanje na zidu.

Slučaj rušenja skala 'despet' trenutno istražuje Lučka kapetanija Dubrovnik.

Podsjetimo, da se hotel sklon rušenju i ograđivanju godinama oglušavao na naloge Ministarstva gradoteljstva da mora ukloniti nelegalno izgrađeni zid, podignut 2010. s iste te, jugozapadne strane.

Popularni Članci