Inspektori Lučke kapetanije ispitat će rušenje skalina

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Petar Ipšić
Uprava hotela Rixos Libertas jučer je bez dozvole Dubrovačko-neretvanske županije srušila skaline koji su Dubrovčanima, ali i gostima omogućavali nesmetanu komunikaciju s kupališta Pogačić na plažu hotela. 

Iako je plaža od rujna prošle godine pod koncesijom, Rixos Libertas neovlašteno je srušio skaline jer nije imao dozvolu davatelja koncesije – Dubrovačko-neretvanske županije.

Potvrdio je to jučer i viši savjetnik za pomorsko dobro u Županiji Ivo Klaić koji je za Dubrovački dnevnik rekao kako od njih nitko nije zatražio suglasnost.

Jučer su na teren izašli inspektori Lučke kapetanije Dubrovnik koji su hotelu usmeno naložili obustavu radova, no u tom trenutku skalini su gotovo do kraja demolirani.

Lučki kapetan pri ispostavi Lučke kapetnije Dubrovnik Mato Kekez rekao nam je da su inspektori jučer izašli na teren i utvrdili stanje.

-'Ti skalini su rušeni nekoliko puta. Da se to više ne bi ponavljalo uputili smo inspekciju Kapetanije da detaljno i konačno izvidi predmet. Vjerojatno ćemo u nekom od sljedećih koraka uključiti i Ministarstvo graditeljstva', rekao je Kekez te dodao kako su skale na pomorskom dobru i kako se čin rušenja bez obzira kako su izgrađeni može promatrati kao neka vrsta devastacije.

Skaline je podsjetimo izgradio predsjednik udruge Divlja liga vaterpolo Igor Legaz, koji je unutar 24 sata radnike tehničke službe turskog lanca dva puta spriječio u naumu da razruše njegovih ruku djelo. No, u Legazovom odsustvu u nekliko sati radnici su završili započeto.

Do dodatnih informacija od strane hotela pokušali smo doći ponovno jutros, ali nam je rečeno da će se direktor javnosti obratiti priopćenjem.

Popularni Članci