Dinko Mirić: Iznajmio sam automobili, račun ide Taxi udruženju, i podnio kaznenu prijavu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ilustracija, DD
Službeni automobil Grada Dubrovnika kojega koristi pročelnik Dinko Mirić vikend je proveo na istom mjestu, na parkiralištu kraj Minčete kojega koriste taksisti koji su mu probušili gume.

Kako je najavio još sinoć u emisiji 'Zrcalo' Dubrovačke televizije u gostovanju kod Vida Bogdanovića, pročelnik Mirić je danas iznajmio automobil o trošku Taxi udruženja Dubrovnik.

'Jutros sam iznajmio auto, u vlasništvu je Gullivera, do daljnjega. Račun će platiti Taxi udruženje DUbrovnik.  Javite im da je to bijeli Volkswagen Polo, registracija mu je  DU-713-GE. Parkiran im je tamo blizu na Pilama, pa neka buše gume. Pročelnik je u obilasku radova,' rekao je Dinko Mirić jutros za Dubrovački dnevnik. 'Također, jutros sam policiji podnio kaznenu prijavu zbog bušenja guma,' zaključio je pročelnik. 

FOTO: Facebook

'To je zemljište Grada Dubrovnika, gradska površina. Oni su  izbušili gume, premda sam napomenuo da je gradsko auto. Lijepa poruka je ostavljena dan kasnije, dakle oni ipak žele Cammea u Dubrovniku. Učinili smo im sve. Samo ove godine 33 nova parking mjesta smo im osigurali na prometnica gdje smo se odrekli prihoda od parkiranja,' pojasnio je Mirić jučer u televizijskom razgovoru uživo, na što je voditelj Bogdanović pitao nagovara li ih na takvo ponašanje Pero Vićan.

'Ne vjerujem. Perov resor je samo kadrovski dio,' našalio se Mirić.

O proračunu

Inače, pročelnik Dinko Mirić u televizijskoj emisiji uživo odgovarao je mnoga pitanja voditelja, među ostalim i na to hoće li pasti proračun Grada Dubrovnika.

'Od niti jednog oporbenog vijećnika nismo dobili niti jedan prijedlog ili amandman na proračun,' rekao je Mirić.  'Ako se gradski vijećnici ne uključuju u kreaciju proračuna, znači da se s njime jednoglasno slažu. Proračun neće pasti, nego će biti jednoglasno izglasan,' rekao je Mirić dodavši kako bi u Dubrovniku svi trebali razmišljati kao jedna stranka, 'Stranka zvana Dubrovnik.'

'Svi bi trebali disati za ovaj grad jednako. Imamo sreću da živimo u gradi u kojemu barem u usporedbi s ostatkom Hrvatske vlada blagostanje, živi se daleko bolje nego u drugim sredinama. Znamo kako zaraditi novac. Gradska uprava. I teorija koja može biti realizirana je ta da se kroz različite programe  od svakog gosta uzme 20 eura za proračun, što  je ukupno 450 milijuna kuna. To je jedan novi proračun,' zaključio je Mirić.

Također je rekao kako bi ulaznice za zidine trebale biti 120 kuna. 'To je posebna priča. Mi smo im predložili da zarade više, ali oni ne žele više novaca, jer ne znaju što će ni s ovim,' rekao je Mirić.

Cestogradnja

Podsjetio je kako je što se tiče njegovog resora Grad Dubrovnik u posljednje tri godine u cestogradnju uložio 50 milijuna kuna. 'Sve što smo radili, radili smo planski i ništa nismo izmišljali. Napravili smo Prometnu studiju koja je bila osnova za daljnju razradu, a za projekte smo našli novac, dio uz kredite,' rekao je Mirić.

Vido Bogdanović je rekao kako njega osobno prozivaju da podržava aktualnu vlast, iako to nije istina te se s mnogim stvarima ne slaže, ali kako bi trebalo biti zločest i reći kako 'nije ostvaren napredak u prometu.'

'Imamo dva cilja, ubrzati promet i pitanje parkinga. Učinili smo mnogo, čeka nas još par poteza, zaobilaznica Radeljević i Placa Gruž i drugi potez Minčeta – Elektrojug. To su garaže u Stjepana Cvijića.  Pozivam sve građane da sudjeluju s prijedlozima ovakvih projekta u koje će se Grad uključiti, jer je to interes Grada Dubrovnika,' rekao je pročelnik Mirić.

Mikroasfalt

Nezaobilazno pitanje bilo je i ono o mikroasfaltu. 'To nije tajna, to je javni podatak, da je 86 tisuća kvadrata odrađeno po cijeni od oko 6 milijuna kuna. Nakon reklamacije, izvođač je o svom trošku riješio nedostatke i postavljen je novi sloj na glavnim raskrižjima, površine 6 tisuća kvadrata. Ja sam kriv, preduvjet za mikroasfalt je idealna ravna površina, ali smo mi ovdje na nekim mjestima imali vrlo lošu podlogu,' pojasnio je Mirić.

'Zagrebačka ulica bit će do kraja riješena vrlo brzo, početak radova planiran je iduće godine, jer trenutno radimo ulicu Branitelja Dubrovnika i ne možemo sve riješiti, sve ulice zatvoriti odjednom.'

Što se tiče ulice Branitelja Dubrovnika Mirić je pozvao konzervatore koji su odbili dati suglasnost na projekt proširenja, da prođu tom ulicom, posebno na mjestima širine nogostupa 45 centimetara i da se pokušaju na tom mjestu mimoići sa svojim supotpisnicima. 'Zamolit ću sve nadležene da prođu ovuda. U pitanju je sigurnost građana Dubrovnika,' zaključio je Mirić. 

EKSKLUZIVNO! Taksisti pročelniku Miriću probušili gume na službenom automobilu

Nakon što su probušili gume, taksisti na Mirićevo službeno auto stavili taksi oznaku i Cammeo tablu (FOTO)

Vlahušić: Policija će istraživati tko je probušio gume na pročelnikovom službenom automobilu

Ukoliko 15-ak taksista bude zainteresirano za ugovor, Cammeo ulazi u Dubrovnik!

lk

Popularni Članci